Training Servicevirtualisatie

By January 20, 2020 February 13th, 2020 Trainingen

Training Servicevirtualisatie

Omschrijving

Deze tweedaagse training neemt je mee in de wereld van het performancetesten. Gefrustreerde eindgebruikers, downtime, wegklikkende bezoekers en negatieve media-aandacht kunnen allemaal het gevolg zijn van slechte performance van een applicatie. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat een betere performance leidt tot een betere conversie. Maar hoe test je dat?

Doel en inhoud van de training

Tijdens deze training gaan we een compleet performancetesttraject uitvoeren, van het specificeren van scripts tot en met het uitvoeren en analyseren van de resultaten.

Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen:

  • Waarom performancetesten?
  • Wat is performancetesten (omgeving, data)?
  • Server responsetijden versus gebruikerservaring;
  • Testvormen (load/endurance/peak);
  • Het performancetestproces;
  • Praktijkopdracht met behulp van JMeter en/of Gatling;
  • Gebruik van de cloud voor schaalbare en flexibele performance testcapaciteit;
  • Veel gemaakte fouten en mogelijke oplossingen.
Vereiste voorkennis

Geen, maar enige kennis van het HTTP-protocol is handig.

Vorm

De training is klassikaal in een groep van minimaal 4 en maximaal 12 personen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden licht onze docent de theorie toe. Tijdens de training worden hand-outs en oefeningen uitgereikt.

De training is interactief van opzet met veel ruimte voor het stellen van vragen en het inbrengen van voorbeelden uit de eigen praktijk.

Deelnemers nemen een eigen laptop mee.

Certificaat van deelname

Deelnemers ontvangen na afloop van deze training een certificaat van deelname. Een examen is geen onderdeel van deze training.

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 1.075,- excl. BTW. Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn bij deze prijs inbegrepen.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over deze training kun je contact opnemen met Johan Vork op telefoonnummer 06 – 11 30 41 88 of per email via trainingen@oelan.nl.