Training TMap Suite Test Engineer

De IT-industrie verandert razendsnel en het vak van tester wordt daardoor steeds complexer. De laatste jaren is het aantal nieuwe ontwikkelmethoden, mensen en technologieën in de IT toegenomen. Het belang van een uitstekende softwarekwaliteit wordt ook steeds groter. Alle aspecten van het dagelijks leven worden inmiddels volledig ondersteund door het gebruik van software.

De TMap® Suite is het resultaat van een volledige vernieuwingsslag in TMap om in een nieuwe tijd een tester optimaal te kunnen ondersteunen. De methode heeft een lange geschiedenis: TMap is als teststandaard toonaangevend. Honderden organisaties passen TMap toe. De TMap Suite reikt alle mogelijkheden aan om aan de testuitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden.

Doel en inhoud van de training

Bezitters van het certificaat TMap Suite Test Engineer weten hoe tests moeten worden voorbereid, gespecificeerd en uitgevoerd, welke technieken, infrastructuur en hulpmiddelen hiervoor gehanteerd kunnen worden en hoe ze de activiteiten in het testproces kunnen toepassen in verschillende omgevingen. In deze module worden de test coördinerende en managementtaken, zoals het opstellen van een testplan en het maken van een begroting, niet getoetst. Dit is wel een onderdeel van de module TMap® Suite Test Master.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens deze training:

  • Kader en belang van testen;
  • TMap activiteiten en TMap Next fasen;
  • Ontwerpen van tests.

Doelgroep en vereiste voorkennis

De module TMap Suite Test Engineer is primair bedoeld voor mensen die in de dagelijkse praktijk met testen bezig zijn: (beginnende) professionele testers. De module is ook geschikt voor gebruikers, ontwikkelaars en beheerders die zich bezighouden met het testen van informatiesystemen en softwareproducten.

Algemene kennis op het gebied van systeemontwikkeling en een half jaar tot een jaar werkervaring in het vakgebied testen wordt aangeraden.

Vorm

De training is klassikaal in een groep van minimaal 6 en maximaal 12 personen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden licht onze gecertificeerde docent de theorie uit. Bij aanvang van de training ontvangt u het ‘Workbook TMap Suite’, dat tevens een relevant onderdeel is van het examen. Tijdens de training worden hand-outs en oefeningen uitgereikt ter voorbereiding op het examen.

Examen

Deze training bereidt je geheel voor op het Exin examen TMap Suite Test Engineer dat onderdeel is van de training en wordt op de laatste dag afgenomen. Zelfstudie is noodzakelijk.

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 1.195,- (exclusief examen). Lesmateriaal, boek, lunch, koffie en thee zijn bij deze prijs inbegrepen. De kosten voor het examen zijn € 175,-

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over deze training kunt u contact opnemen met Johan Vork op telefoonnummer 020 330 29 62 of per email via trainingen@oelan.nl

De training TMap Suite Test Engineer wordt gegeven in samenwerking met onze partner Ammerlaan IT Training & Advies.

✓ Early Bird korting. Schrijf je uiterlijk 8 weken voor aanvangsdatum in en ontvang 10% korting!

 Exin geaccrediteerd trainer én examen partner.

✓ Trainer met veel praktijkervaring in het testvak.

Schrijf je nu in: