Training Servicevirtualisatie

Deze tweedaagse training maakt je wegwijs in de wereld van servicevirtualisatie en de tools die daarvoor op de markt zijn.

Moderne IT-systemen zijn opgebouwd uit verschillende componenten, die onafhankelijk van elkaar door verschillende teams, of zelfs verschillende organisaties, worden ontwikkeld en getest. Bij het testen van de integratie van meerdere (of alle) componenten tegelijk, komt er een probleem om de hoek kijken: de testomgeving. Met de verscheidenheid aan componenten in verschillende stadia van ontwikkeling is het vaak lastig om alle voor een test benodigde componenten toegankelijk te krijgen en te voorzien van de juiste testdata.

Servicevirtualisatie biedt de mogelijkheid om dit probleem te tackelen, omdat het gedrag van noodzakelijke, maar moeilijk toegankelijke componenten in een testomgeving hiermee gesimuleerd kunnen worden. Hierdoor kunnen teams eerder, vaker en meer testen.

Doel en inhoud van de training

We behandelen in deze training het concept servicevirtualisatie en de rol die deze aanpak kan spelen in moderne IT-toepassingen. We kijken naar de voordelen die ontwikkel- en testteams kunnen behalen met het slim inzetten van servicevirtualisatie en naar de beste wijze waarop je dit kunt doen. Vervolgens gaan we aan de slag met een aantal tools voor servicevirtualisatie

Aan het einde van de training heb je een goed beeld van de voordelen die servicevirtualisatie biedt. Ook weet je hoe en wanneer je servicevirtualisatie wel en niet moet toepassen en heb je praktijkvoorbeelden voor verschillende tools, waar je direct gebruik van kunt maken in je dagelijkse werkzaamheden.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de training:

  • Tegen welke problemen lopen teams aan bij het testen van gedistribueerde systemen?
  • Wat is servicevirtualisatie?
  • Hoe verhoudt servicevirtualisatie zich tot mocking en stubbing?
  • Welke rol speelt servicevirtualisatie in het ontwikkelen en testen van moderne IT-toepassingen?
  • Welke voordelen biedt servicevirtualisatie voor het test- en ontwikkelproces
  • Introductie Parasoft Virtualize, Spectolabs Hoverfly en WireMock;
  • Servicevirtualisatie integreren in het CI/CD-proces met containers.

Doelgroep en vereiste voorkennis

Basiskennis van ontwikkel- en testprocessen en van de principes van gedistribueerde systemen en (web-)services.

Vorm

De training is klassikaal in een groep van minimaal 4 en maximaal 12 personen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en demoprojecten licht onze docent de theorie toe. Tijdens de training worden hand-outs en oefeningen uitgereikt.

De training is interactief van opzet met veel ruimte voor het stellen van vragen en het inbrengen van voorbeelden uit de eigen praktijk.

Deelnemers dienen een eigen laptop mee te brengen.

Certificaat van deelname

Deelnemers ontvangen na afloop van deze training een certificaat van deelname. Een examen is geen onderdeel van deze training.

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 1.075,- excl. BTW. Lesmateriaal, lunch, koffie en thee zijn bij deze prijs inbegrepen.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over deze training kunt u contact opnemen met Johan Vork op telefoonnummer 020 330 29 62 of per email via trainingen@oelan.nl

✓ Early Bird korting. Schrijf je uiterlijk 8 weken voor aanvangsdatum in en ontvang 10% korting!

✓ Trainer met veel praktijkervaring in het testvak

Schrijf je nu in: