Training Professional Scrum Product Owner

De tweedaagse training Professional Scrum Product Owner bereidt je voor op het officiële examen Professional Scrum Product Owner I van Scrum.org. Scrum valt tegenwoordig niet meer weg te denken bij het ontwikkelen van software. Het is een Agile management framework en wordt gekenmerkt door het werken in multidisciplinaire teams, die in korte sprints (iteraties) werkende software opleveren. Samenwerking, communicatie en teamgeest staan hierbij centraal. Deze training gaat specifiek in op de rol van de Product Owner en leert hoe de return on investment (ROI) te maximaliseren en de total cost of ownership (TCO) te optimaliseren van uw softwareproducten en systemen.

Doel en inhoud van de training

Deze training kenmerkt zich door theorie met praktijkopdrachten en met name om de opdrachten op een leuke manier te brengen, gebruikmakend van o.a. Lego® Creator® om de theorie meteen in de praktijk te kunnen brengen. Je leert de waarde van de huidige systemen te optimaliseren en hoe requirements te ordenen om nog beter te kunnen reageren op veranderende inzichten in o.a. de markt.

Deze training leert studenten de technieken en principes om met succes de rol van Product Owner in te vullen. Tijdens de training wordt er ingegaan op:

  • Scrum framework & principes; wat is scrum en wat zijn de kernprincipes?
  • Value driven development; waarde toevoegen voor de klant is key in scrum. Waarom en hoe kan je dit aanpakken?
  • Product Management; de product lifecycle in het scrum framework.
  • Managing requirements; het beheren en prioriteren van requirements.
  • Planning Releases; hoe ga je om met plannen, aangezien scrum geen lange termijnplanning kent?

Doelgroep en vereiste voorkennis

Deze training is geschikt voor iedereen die betrokken is vanuit de business bij software ontwikkeling. De doelgroep bestaat daarom uit onder meer Product Managers, IT Development managers, Projectmanagers of Team Leaders met verantwoordelijkheid voor delivery van een product.

Er is geen specifieke voorkennis nodig. Het is wel gewenst dat deelnemers beschikken over enige kennis van productontwikkeling, productmanagement en het opstellen van software requirements en acceptatiecriteria.

Vorm

De training is klassikaal in een groep van minimaal 6 en maximaal 12 personen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden licht onze gecertificeerde docent de theorie uit. Bij aanvang van de training ontvangt u het boek ‘Scrum: a pocket guide’. Tijdens de training worden hand-outs en oefeningen uitgereikt ter voorbereiding op het examen.

Examen

Deze training bereidt je geheel voor op het examen Professional Scrum Product Owner I, zoals dat op scrum.org wordt aangeboden. Het examen is geen onderdeel van de training.

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 799,- excl. BTW. Lesmateriaal, boek, lunch, koffie en thee zijn bij deze prijs inbegrepen.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over deze training kunt u contact opnemen met Johan Vork op telefoonnummer 020 330 29 62 of per email via trainingen@oelan.nl

✓ Early Bird korting. Schrijf je uiterlijk 8 weken voor aanvangsdatum in en ontvang 10% korting!

✓ Trainer met veel praktijkervaring.

Schrijf je nu in: