Training Professional Scrum Master

De tweedaagse training Professional Scrum Master bereidt je voor op het officiële examen Professional Scrum Master I van Scrum.org. Scrum valt tegenwoordig niet meer weg te denken bij het ontwikkelen van software. Het is een Agile management framework en wordt gekenmerkt door het werken in multidisciplinaire teams, die in korte sprints (iteraties) werkende software opleveren. Samenwerking, communicatie en teamgeest staan hierbij centraal.

Doel en inhoud van de training

In deze professionele en praktijkgerichte training wordt er specifiek ingegaan op de rol van Scrum Master en die van het team. Tijdens de training verkennen we eerst met elkaar wat scrum precies is. Vervolgens wordt er ingegaan op de diverse scrum onderdelen: framework, events, rollen, artifacts, project- en sprint performance measurement en scrum variations.

De training kenmerkt zich vooral door de bijbehorende praktijkopdracht waarbij gebruik wordt gemaakt van Lego® Mindstorms®, dat als een rode draad door de training heen loopt. Een gezonde afwisseling van theorie en praktijk maakt deze training levendig en anders dan een gemiddelde training. Tijdens de training wordt in teamverband een case volbracht, waarbij alle aspecten van het scrum framework de revue passeren. Samenwerking, communicatie en teamgeest staan centraal tijdens de opdracht. Hierbij krijgen de aspecten waar een Scrum Master op moet letten en wat er verwacht wordt van een Scrum Master extra aandacht.

Doelgroep en vereiste voorkennis

Deze training is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in of betrokken is bij softwareontwikkeling op basis van scrum en een must voor iedereen die de rol van Scrum Master daarbinnen (gaan) vervullen.

Het is gewenst dat deelnemers beschikken over enige kennis van systeemontwikkeling, projectmanagement en het opstellen van software requirements en acceptatiecriteria.

Vorm

De training is klassikaal in een groep van minimaal 6 en maximaal 12 personen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden licht onze gecertificeerde docent de theorie uit. Bij aanvang van de training ontvangt u het boek ‘Scrum: a pocket guide’. Tijdens de training worden hand-outs en oefeningen uitgereikt ter voorbereiding op het examen.

Examen

Deze training bereidt je geheel voor op het examen Professional Scrum Master I, zoals dat op scrum.org wordt aangeboden. Het examen is geen onderdeel van de training.

Kosten

De kosten voor deze training zijn € 799,- excl. BTW. Lesmateriaal, boek, lunch, koffie en thee zijn bij deze prijs inbegrepen.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over deze training kunt u contact opnemen met Johan Vork op telefoonnummer 020 330 29 62 of per email via trainingen@oelan.nl

✓ Early Bird korting. Schrijf je uiterlijk 8 weken voor aanvangsdatum in en ontvang 10% korting!

✓ Trainer met veel praktijkervaring.

Schrijf je nu in: