Image

In mijn werk als consultant kom ik bij veel organisaties over de vloer die moeite hebben met de implementatie van testautomatisering. Ze willen óf starten met testautomatisering, maar weten niet zo goed hoe ze dat dan moeten aanpakken, óf ze lopen vast in hun huidige werkwijze, omdat ze het gevoel hebben dat er meer uit hun geautomatiseerde tests te halen moet zijn.

Lees meer

Image

In mijn rol als Test Consultant merk ik dat het inzetten van testautomatisering om diverse redenen nog steeds enorm onderschat wordt. Deze blogpost biedt houvast bij de overwegingen die je moet maken voordat je überhaupt met testautomatisering aan de slag gaat.

Lees meer

Image

In mijn vorige blogs ging ik in op de bottlenecks die ik ervaar met testgevallen en schetste ik een oplossing in de vorm van een andere werkwijze: Model Based Testen. In dit blog ga ik aan de hand van een voorbeeld dieper op MBT in.

Lees meer

Image

In mijn vorige blog 'Waarom het testen van software beter moet' schreef ik over de voornaamste bottlenecks die ik in de praktijk ervaar met testgevallen. In dit blog licht ik een aanpak toe waarmee deze problematiek opgelost wordt.

Lees meer

Image

In de ruim 20 jaar dat ik actief ben in het testvak heb ik ervaren dat met name het regressietesten van software – zowel handmatig als geautomatiseerd – een tijdrovende aangelegenheid is met onvoldoende garanties op een goed werkend systeem.

Lees meer